Gesztenyés harlekin

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: drága

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
3 tojás
10 dkg cukor
2 kanál víz
8 dkg liszt
1 ek. kakaó
1/2 sütőpor. Krém:
1 zacskó krémpor
3dl tej
10dkg cukor
25dkg gesztenyepüré
15 dkg margarin
1 ek. kakaó
3.5dl francia tejszínhab
3.5 dl fehér tejszínhab
2 zacskó habfixáló.


Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük,hozzáadjuk a kakaós,sütőporos lisztet végül a 3 tojás habbá vert fehérjével összedolgozzuk. Sütőpapirral bélelt tortaformába simítjuk,és 180 fokon készre sütjük. Ha kihűlt a rákenjük a gesztenyés krémet. 3 dl tejben megfőzzük a krémport 5 dkg cukorral. A margarint habosra keverjük a maradék cukorral és a kakaóval,hozzáadjuk a kihűlt pudingot és végül a gesztenyepüpét. Francia tejszínhab:3,5 dl tejszínhab 3 dkg kakaó, 4dkg cukor ezt folytonossan kevergetve felforraljuk majd ha kihűlt legalább 3-4órára hűtőbe tesszük.NEM SZABAD FAGYASZTANI!!!! A lehűlt tejszínt kemény habbá verjük. A fehér tejszínt is habbá verjük a habfixálóval. Nyomózákokba töltjük a tejszínhabokat és felváltva kis halmokat nyomuk a gesztenyés krém tetejére. Csokireszelékkel díszítjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu