hordós savanyú káposzta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Gyalult káposzta
asztali só
szemes bors
babérlevél
köménymag egész
csöves fűszerpaprika


Elkészítés:
A gyalult káposztát egy nagy edénybe tesszük besózzuk, befüszerezzük és kb. 10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen.Ezek után a cserép hordóba tesszük, ezt a müveletet addig folytatjuk míg megtelik a hordó. Kb. 2 hétig meleg helyen hagyjuk, hogy kiforrjon, illetve beérjen. Ezek után hűvös helyen tároljuk. Arra kell ügyelni, hogy a hordó tetején állandóan legyen friss víz. /természetesen a hordó tetejét rá kell tenni./


A káposztához kg-ként kb. 2-3 dkg sót használunk, mert az sem jó ha túl sós.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu