Csirkemell almaszószban

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 csirke melle
4 közepes alma
10 dkg kéksajt
1.5 dl tejszín
szegfűszeg
citromhéj
cukor

szerecsendió


Elkészítés:
Az almából szegfüszeggel, citromhéjjal kompótot főzünk. Amikor kész tejszint, szerecsendiót, csipetnyi sót és sajtot teszünk bele, majd röviden összefőzzük. A csirke mellét szeletekre szedjük, rátesszük a szeletelt almát, lefektetjük a tepsi fenekére, és ráöntjük a szószt. 200 fokon addig sütjük, amíg az almaszeletek szépen megszinesednek a csirke tetején. Krumplipürével tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu