Rakott hús római tálban

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1kg tarja
(vagy karaj)
25-30dkg vékonyra szeletelt szalonna
sonka
20dkg füstölt kolbász
20 dkg gomba vagy 1-2 lila hagyma
1 pohár tejföl
1 pohár ketchup


Elkészítés:
A római tálat beáztatjuk,(kb.45 percig)hogy megszívja magát vízzel. Elkészitése:A tarját tenyérnyi szeletekre vágjuk,a szalonnát kolbászt,sonkát,gombát,hagymát felszeleteljük. A rómaitál alját kirakjuk szalonna szeletekkel,erre rakjuk a tarja szeleteket,következnek a sonka szeletek,kolbász karikák és a gomba,ismét szalonna,hús,sonka kolbász,gomba,a tetejére mindig sonka vagy szalonna kerüljön.1 pohár tejfölt összekeverünk ugyanannyi ketchuppal és ráöntjük a rakott húsra.Rátesszük a rómaitál fedelét és már mehet is a HIDEG SÜTŐBE,180 fokon kb.2 óra alatt készre sütjük.Az utolsó 15-20 percet fedő nélkül sütjük, hogy megpiruljon kicsit a teteje. Köretnek rizs vagy burgonya illik hozzá. A sót szándékosan hagytam ki,ugyanis a sonka és a szalonna elég sót tartalmaz,de ha valaki ezt kevésnek gondolja nyugodtan besózhatja a húst.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu