Citromos mignon
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
Tésztához
4 tojás
citromlé
4 kanál cukor
4 kanál liszt
1 citrom reszelt héja
Krémhez:
5 dkg vaj
2 db alma
2 evőkanál cukor
5 dkg dió
Mázhoz:
1 tojás fehérje
1 evőkanál citromlé
25 dkg porcukor
Elkészítés:
Piskóta tészta készítése:
A tojás fehérjéhez adunk kevés citrom levét, cukrot így készítünk belőle kemény habot. Utána adunk hozzá a tojás sárgáját, lisztet. Reszelünk bele citromhéjat.
Krém készítése:
Az almát meghámozzuk és kockára vágjuk. Adunk hozzá vajat és cukrot így készítünk pürét belőle. Megvárjuk amíg kihűl. Ehhez adjuk hozzá a durvára vágott dióbelet.
Máz készítése:
Kevés citromlével felverjük a tojásfehérjét.
Hozzáadjuk a porcukrot és addig keverjük, míg szálas lesz.
Egy piskóta lapot megkenünk diós almapürével. Erre tesszük rá a második piskóta szeletet. Jól összenyomjuk. Felvágjuk kockára. A tetejét és oldalát bekenjük a mázzal.
Néhány percre a még langyos sütőbe tesszük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu