Becsinált leves
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
Csirke aprólék
zöldség félék
pici vöröshagyma egészben
só
szemes
őrölt bors
pici füszerpaprika
liszt
tejföl
babérlevél
rizs
Elkészítés:
A megmosott apróra vágott csirkét feltesszük főni, majd a karikára vágott zöldségeket is beletesszük, közben leszedjük a habját. /Úgy kezdjük főzni, mint a húslevest/ Amikor a hús félig megfőtt, akkor hozzáadunk kb. egy marék megmosott rizst, és egy babérlevelet. Ha minden megpuhult akkor egy evőkanál liszttel és egy tejföllel habarást készitünk és behabarjuk a levest. Sózzuk, borsozzuk izlés szerint és jól összeforraljuk és tálalhatjuk is.
Ha valaki kicsit savanykásabban szereti, akkor tehet bele kb. egy teáskanál ecetet is.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu