Virslis lencseleves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
25 dkg lencse
1 szál zöldség
2 db sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 db babérlevél
1 csokor petrezselyemzöld
2 szál zellerzöld

ételízesítő
őrölt bors
1 pohár tejföl
1 evőkanál liszt
3 pár virsli


Elkészítés:
Egy fazékba tesszük a következőket:felkarikázott zöldség, fűszerek, a felkockázott vöröshagyma,lencse. Felöntjük addig, hogy jól ellepje. Amikor már majdnem puhára párolódott benne minden, akkor hozzáadjuk a karikára vágott virslit. Készre főzzük. Ezután a tejfölt simára keverjük a liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Összeforraljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu