Calzone

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
40 dkg liszt
10 dkg prágai sonka
15 dkg túró
12.5 dkg mozzarella
2 tojás
2 paradicsom
4 dkg élesztő
8 evőkanál olívaolaj
kevés cukor

bors


Elkészítés:
Kenyértésztát készítünk liszttel, élesztővel, vízzel, sóval. Elkeverjük a túrót a tojással, fűszerezzük. Belekeverjük a kockára vágott paradicsomot, mozzarellát és a sonkát. A tésztából négy kistányér nagyságú lapot nyújtunk. Az egyik felüket megkenjük a töltelékkel a másikat ráhajtjuk, a széleket összenyomjuk. A lepénykéket olajozott tepsibe helyezzük. Pihentetjük, majd megsütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu