Ropogós sertéscsülök

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 sertéscsülök
80 dkg burgonya
l kanál zsír
2 közepes fej hagyma
10 dkg füstölt szalonna
petrezselyem

bors


Elkészítés:
A burgonyát megtisztitjuk, és kb. egy centis kockákra vágjuk. A csülköt kicsontozzuk, és szintén felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk, és felkarikázzuk. Kevés zsiradékkal kikent tepsibe tesszük a hús, burgonya és hagyma keverékét. Sóval, borssal megfűszerezzük, és a tetejét beterítjük a füstölt szalonnával. Kevés vizet öntünk alá, és előmelegített sütőben, többször megkevergetve ropogósra sütjük. Zöldpetrezselyemmel meghintve, forrón tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu