Forró cider

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 liter cider /almabor/
l liter jó minőségü almalé
4-5 szegfüszeg
4-5 szegfűbors
4-5 egész kardamom
l rúd fahéj
2 dl calvados
vagy más almalikőr
illetve pálinka


Elkészítés:
A cidert és a gyümölcslevet összeöntjük, hozzáadjuk a fűszerlabdába csomagolt fűszereket, majd lassan, közepes lángon főzzük. Fél óra elteltével kivesszük a fűszerlabdát, majd a tűzről lehúzott italba öntjük a calvadost. Ezután alaposan elkeverjük, majd előre melegített bögrékben kínáljuk. Almadarabokat is érdemes belefőzni. Annál ízletesebb minél többféle almát adunk hozzá.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu