Mogyorós csirkemell

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
50dkg csirkemell
1-2 fej vöröshagyma
7 evőkanál pikáns szójaszósz
15 dkg sósmogyoró
3evőkanál narancs(vagy sárgabarack)lekvár
1/2 mokkáskanál őrölt fehérbors


Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük és vékony hosszú csikokra felvágjuk. A hagymát apróra vágjuk,és 1-2 kanál olajon vagy vajon megpiritjuk. Rátesszük a csirkehúst,éa állandó keverés mellett aranybarnára piritjuk,közben folyamatosan locsolgatjuk a szójaszósszal. Kb.10 perc után hozzáadjuk a sózott mogyorót,és fedő alatt pároljuk még néhány percig.Végül belekeverjük a lekvárt,és a fehérborsot.Párolt rizzsel vagy burgonya krokettel tálalható.


A sót szándékosan hagytam ki, a mogyorótól elég sós lesz.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu