Kornspitz - magvas kifli

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
25 dkg rétes liszt
fehér liszt
tönköly liszt
25 dkg sötét rozsliszt
1 dl tönköly korpa
2 ek lenmag
1 ek szezámmag
1 só
1 tojás
1 dl olaj (olívával finomabb)
3 dl tej
1 budafoki élesztő
1 tk cukor
1.5 dl víz (a langyos víz a kovászhoz szükséges)
napraforgómag


Elkészítés:
Liszteket először összeszitálom. Ebből kiveszek nagyjából 3 decit. Élesztőt adok hozzá és kb. 2 órát hagyjuk állni. A maradék liszthez hozzáadjuk:korpát, magvakat,sót,tojást,olajat és a kész kovászt is. Gyúrás közben lassan öntjük hozzá a tejet. ( Nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle ). Addig kell dagasztani amíg a tészta nem válik el az edény falától. Ezután hagyjuk pihenni kb. 1 órán keresztül. Ezután 8 részre osztjuk szét. Kinyújtjuk egyesével és felcsavarjuk őket. Így is hagyjuk pihenni nagyjából háromnegyed órát. Bevagdossuk a tetejüket, lekenjük cukros tejjel és magvakkal szórjuk meg. Előmelegített sütőben kell sütni kb 180 fokon, kb. fél óráig. Ezután vízzel szenteljük meg , kb 200 fokosra kell melegíteni a sütőt és kb. 10 percig így hagyjuk pirulni a tetejét.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu