Mézes zserbó

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
50 dkg liszt
30 dkg vaj
40 dkg porcukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 egész tojás + 3 tojássárga
4 evőkanál olvasztott méz
kb. 2-3 evőkanál tejföl
1 csomag vaníliás cukor
3 ev. liszt
5-6 dl tej
3 ev. rum


Elkészítés:
Összegyúrjuk:fél kiló liszt, 10 dkg vaj, 16 dkg, porcukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 tojás, 4 evőkanál méz, 3 evőkanál tejfül. Jól összedolgozzuk. 5 egyenlő részre osztjuk fel. Ezután kicsit hagyjuk állni. Öt egyenlő lapot készítünk belőle. A tepsi hátoldalán előmelegített sütőben sütjük. Töltelék: 3 tojássárgája, 3 evőkanál cukor,1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál liszt, 6 dl tej, Sűrű, sima krémet kell főzni,hagyjuk kihűlni. 20dkg vajat 20 dkg porcukorral, 4 evőkanál rummal habosra kell keverni. Ehhez keverjük hozzá a kihűlt krémet is. Ezt tesszük a lapok közé. 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral, 3-4 evőkanál rummal habosra keverünk, hozzákeverjük a kihűlt, főzött krémet is, és megtöltjük vele a mézes lapokat. A tetejét bevonhatjuk csokoládémázzal.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu