Derelye - barátfüle - házi szilvalekváros

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
pár darab főtt krumpli
liszt

tojás
kicsi víz
zsemlemorzsa
olaj
házi szilvalekvár


Elkészítés:
A megfőtt krumplit megtörjük és ha kihült hozzáadjuk a lisztet sót és a tojást. Könnyen gyúrható tésztát készitünk belőle. Közben olajon megpiritjuk a zsemlemorzsát. Ezek után a meggyúrt tésztából cipókat formálunk és egyesével kinyújtjuk. Derelye vágóval kb. 10-10 cm-es kockákat vágunk a kinyújtott tésztából. Kis halmokat rakunk bele a szilvalekvárból és ketté hajtjuk mindegyiket, közben az oldalán jól lenyomkodjuk. Ha ez mind meg van akkor forrásban lévő vizben kifőzzük a tésztát és még melegen a zsemlemorzsában megforgatjuk. Porcukorral megszórva tálaljuk.


Szilvalekvár készítése




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu