Barátfüle - derelye
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 tojás
2 dl víz
só
15 dkg darált dió vagy darált mák
10 dkg porcukor
szilvalekvár vagy baracklekvár
Elkészítés:
Tészta:liszt, só, tojás.Ezeket kell összegyúrni, úgy, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk belőle. Ezután hagyjuk pihenni egy kicsit. ( kb.: fél órát )
A tésztát utána vékonyra nyújtjuk ki. Kb. 10 x 10 kockákat vágunk belőle derelyevágóval.
Ezeket hagyjuk majd félbe. Előtte teszünk bele valamilyen lekvárt. A lekvárhalmok körül a ráhajtott tésztát jól rányomkodjuk.
Forrásban lévő vízben főzzük ki. Amikor kész cukrozott dióval vagy mákkal is megszórhatjuk nem csak porcukorral.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu