Tepertős pogácsa II.

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 dl tej
3dkg élesztő
1 kk. cukor
50dkg liszt
40 dkg tepertő
10 dkg margarin
1 dl tejföl
fél dl fehér bor
l tojás.


Elkészítés:
Langyon cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tejfölt, sót, a bort, és alaposan összedolgozzuk. A tésztát fél cm vastagra nyujtjuk, rákenjük a darált tepertőt, megborsozzuk. Összehajtogatjuk, pihentetjük. Ezt kétszer megismételjük. Végül ujjnyi vastagra kinyujtjuk, bekockázzuk a tetejét, megkenjük tojással. Pogácsát szaggatunk és megsütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu