Paprikás-brindzás

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
30 dkg rétesliszt
2 dkg élesztő
l dl tej
kis cukor
20 dkg vaj
20 dkg brindza
2 pupozott tk. pirospaprika
3-4 csipetnyi só
2 dl langyos víz


Elkészítés:
A lisztet összekeverjük, belemorzsoljuk a sajtot és a vajat. Az élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben, azt is hozzáadjuk. Fűszerezzük, sózzuk, majd jól összedolgozzuk, amíg rugalmas tésztát kapunk. Egy órát kelesztjük, majd újból összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Addig sütjük amig az alja és a teteje halványan meg nem szinesedik.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu