Grissini

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
2 dl víz
0.5 dl olivaolaj
1 dl langyos tej
1 tk só
2 dkg friss élesztő
2 tk porcukor.


Elkészítés:
Az élesztőt a porcukorral elmorzsoljuk, majd a meglangyositott tejhez adjuk. A lisztet és a sót nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk az élesztős tejet, a vizet és az olivaolajat, majd összedolgozzuk. Ha kész letakarjuk és meleg helyen egy órát pihentetjük. A kész tésztát deszkára boritjuk, átgyúrjuk, és kígyókat sodrunk belőle. A tésztakígyókat sütőpapiros tepsire tesszük, és aranyszinüre sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu