Mákos nudli
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
1 kg főtt áttört burgonya
50 g vaj
só
250 g búzaliszt
25 g búzadara
1 db egész tojás
a szóráshoz:
250 g darált mák
25 g porcukor
Elkészítés:
A burgonyát enyhén sóz vízben főzzük meg héjastul.Ezután teszünk bele vajat, és sót, lisztet, búzadarát, tojást. Összedolgozzuk a tésztát. Könnyedén gyúrható tésztát kell kapnunk. Utána kisujjnyi sodralékokat készítünk belőlle és sóba-vízbe kifőzzük. Addig kell főzni amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Egy tálba szedve a főtt nudlit rétegenként locsoljunk közéjük olvasztott vajat.Erre szórunk még cukrozott mákot.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu