Tiramisu

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága

Hozzávalók:
25o g mascarpone
3 tojás
3 evőkanál cukor
2 dl erős hideg feketekávé
2 dl tej
1 csomag vaniliás cukor
1 csomag babapiskóta
3 evőkanál rum
kakaópor


Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 evőkanál cukorral és vaníliás cukorral habosra felverjük, hozzáadjuk a mascarponét és ízlés szerint rumot vagy amarettót , kemény habos krémmé keverjük. Tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük. Sokáig nem szabad keverni, mert a tojásfehérje a krémbe összeesik. Az előre elkészített kávét a tejjel és kevés cukorral összekeverjük, ízlés szerint rummal vagy amarettóval ízesitjük. A babapiskótákat a kávéba mártjuk /a piskóta minőségétől függően néhány másodpercre, lényeg, hogy ne ázzon el / és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban, ezután a piskótára egy réteg mascarpone krémet teszünk és kakaóporral meghintjük,ezután újból egy sor beáztatott piskótát teszünk és a rétegezést a fent leírt módon folytatjuk amíg az alapanyag engedi. Kész tiramisut 2-3 órára a hűtőbe tesszük, tálalás előtt kakaóporral meghintjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu