Isler ( Ischler )

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A tésztához:
50 g porcukor
10 dkg vaj
140 g búzaliszt
50 g finomra tört dió
0.5 kávéskanál fahéj
A töltéshez:
feketeribizli
vagy málna
vagy szilva
vagy barack dzsem
A bevonathoz:
30 dkg minimum 53%-os étcsokoládé


Elkészítés:
A diót jól összemorzsoljuk. A tészta összetevőit ( a összemorzsolt diót is ) egy tálban összegyúrjuk. Addig kell gyúrni amíg össze nem áll. Ezután a hűtőben állni hagyjuk, pihentetjük kb. 10 percig. A hűtőből kivéve kinyújtjuk és korong formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben sütjük kb 200 fokon kb. 10 percig. A lényeg, hogy a korongok világosak maradjanak. Hagyjuk kihűlni őket. Ezután "ragasztjuk" össze párosával a korongokat a kiválasztott lekvárral. Hagyjuk állni kb. egy napig és vonjuk be utána csokival. A csokit kevés margarinnal együtt gőz fölött olvasztjuk meg. ( A margarinmennyisége attól függ, hogy milyen sűrűre akarjuk a mázt )




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu