Fogasszeletek jóasszony módra

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
90 dkg fogasfilé
fél fej vöröshagyma 20 dkg gomba
1 dl tejszín
1
5 dl száraz fehérbor
6 dkg liszt
16 dkg vaj
1 csokor petrezselyemmzöld
őrölt fehérbors



Elkészítés:
A fogasfilét 15 dkg-os szeletekre vágjuk és besózzuk. Serpenyőben a vaj felét felollvasztjuk, az íróját leszűrjük. Az írótlanított vajban a fogasszeletek mindkét oldalát elősütjük, és a fehérbor hozzáadásáával készre pároljuk. A vaj másik felében a finomra vágott vöröshagymát megfutttatjuk, majd a szeletekkre vágott gombát hozzzáadjuk. Sózzuk, borrsozzuk, és megszórrjuk a finomra vágott petrezselyemmel. Ha a gomba megpuhult, a liszttel megszórjuk, elkeeverjük, és a hal párolólevével felengedjük. A végén a hozzááadott tejszínnel felforraljuk. Köretként olajban kisütött mogyoróburgoonyát kínálunk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu