Fogasszeletek jóasszony módra
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
90 dkg fogasfilé
fél fej vöröshagyma 20 dkg gomba
1 dl tejszín
1
5 dl száraz fehérbor
6 dkg liszt
16 dkg vaj
1 csokor petrezselyemmzöld
őrölt fehérbors
só
Elkészítés:
A fogasfilét 15 dkg-os szeletekre vágjuk és besózzuk. Serpenyőben a vaj felét felollvasztjuk, az íróját leszűrjük. Az írótlanított vajban a fogasszeletek mindkét oldalát elősütjük, és a fehérbor hozzáadásáával készre pároljuk.
A vaj másik felében a finomra vágott vöröshagymát megfutttatjuk, majd a szeletekkre vágott gombát hozzzáadjuk.
Sózzuk, borrsozzuk, és megszórrjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
Ha a gomba megpuhult, a liszttel megszórjuk, elkeeverjük, és a hal párolólevével felengedjük.
A végén a hozzááadott tejszínnel felforraljuk.
Köretként olajban kisütött mogyoróburgoonyát kínálunk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu