Oroszkrém torta II

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kerek piskótatorta
5 dkg cukrozott narancshéj
5 dkg cukrozott citromhéj
10 dkg mazsola
1 dl rum
3 dl tej
fél rúd vanília
1.5 dkg zselatin
3 tojássárgája
20 dkg cukor
fél citrom reszelt héja
4 dl tejszín
2 babapiskóta
2 dl tejszín
2 tasak vaníliás cukor
1 tasak habfixáló
1 evőkanál pirított mandulaforgács
16 szem cukrozott cseresznye


Elkészítés:
A narancs és a citromhéját apróra vágjuk fel. Megcukrozzuk. Mazsolát adunk hozzá és rummal locsoljuk meg. Így hagyjuk pihenni kb. 1 órát. A felforralt tejben vaníliát hagyjuk kihűlni ( langyos legyen ). Utána átszűrjük. A zselatint vízben beáztatjuk (a tasakon lévő utasítás szerint). Habosra verjük fel a tojás sárgáját, cukorral és a citromhéjjal. ehhez adjuk hozzá fokozatosan a vaníliás tejet, állandó kevergetés mellet addig főzzük amíg sűrű krém nem lesz. A tűzről levéve hozzáadjuk a zselatint, és elkeverjük benne, hagyjuk hagy hűljön ki. Kemény habbá verjük fel a tejszínt és óvatosan adjuk a krémhez. Hozzáadjuk a mazsolát és a megcukrozott gyümölcsöket. A piskótatortát 3 lapra vágjuk fel. Megkenjük őket krémmel. Úgy kell közéjük tenni, hogy jusson az oldalára és még a tetejére is. A babapiskótát lereszeljük, beszórjuk vele a torta oldalát Kb. 4 órára hidegen hagyjuk pihenni. Tálaláskor tesszük rá a habot ( a habhoz adhatjuk a habfixálót ) és a díszítést. ( Dísz: pirított mandulával, a cukrozott cseresznyeszemek, csokoládé, stb. )




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu