Mazsolás-diós

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
10 dkg mazsola
fél dl rum
10 dkg dió
8 dkg margarin
15 dkg liszt
3 tojás
1.5 liter olaj a sütéshez
vaniliás porcukor a szóráshoz.


Elkészítés:
A mazsolát beáztatjuk a rumba. Felforralunk 2,5 dl vizet a margarinnal és egy csipet sóval, beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük-főzzük amig a tészta elválik az edény falától. Keverőtálba tesszük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és habosra keverjük. A mazsolát és a darabolt diót beledolgozzuk a masszába. A forró olajban diónyi adagokat sütünk. Még melegen megszórjuk porcukorral.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu