Roston sült pisztráng kapros zöldborsóval

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg piszráng
20 dkg zöldborsó 2 csokor kapor
1.5 dl tejszín
2 dkg liszt
1 dl száraz fehérbor 5 dkg vaj

őrölt fehérbors


Elkészítés:
Ehhez az ételhez a pisztrángot megsüthetjük faszénparázson is. Ebben az esetben az egész pisztrángokat 2 cm-es közönként késsel bevaggdossuk, beirdaljuk. Sóval bedörzsöljük, és kis idő elteltével faszénparázson többször megforrgatva lassan megsütjük. Ha serpenyőben készítjük el, céllszerű a pisztrángokat kifilézni. A filéket sózzuk, és zsemleemorzsában megforgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát megsütjük. A zölddborsót sós, cukros vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, és az olvasztott vajban felforrósítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a fiinomra vágott kaprot hozzáadjuk. Pár percig pirítjuk, aztán liszttel megszórjuk. Felengedjük a tejszínnel és a borral, majd kiforraljuk. Tálaláskor a pisztrángokat a kapros zöldborsóval bevonjuk. Köretnek párolt zöldségeket és petrezselymes burgonyát adhatunk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu