Csokitorta pudingos krémmel

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
7 evőkanál rétesliszt
2 evőkanál étkezési keményítő
10 evőkanál cukor
5-6 nagy db tojás
1 evőkanál kakaópor

A krémhez:
1 csomag vaníliás puding
25 dkg Rama margarin
4 dl tej
10 dkg porcukor
4 evőkanál kakaópor
1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:
20 dkg tortabevonó 2-3 evőkanál olaj


Elkészítés:
4 evőkanál cukorral a tojás sárgáját felverjük. Kicsi sóval 6 evőkanál cukorral a tojás fehérjét is felverjük. A kettőt összevegyítjük. Adunk hozzá:kakaóport,lisztet, étkezési keményítőt, majd egyenletesen elkeverjük. Tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütjük meg. Kb 30-40 percig sül. Miután megsült hagyjuk kihűlni és három részre vágjuk fel. Utána a pudingot készítjük el 4 evőkanál cukorral és tej hozzáadásával. Hűtőben hagyjuk hűlni. Vaníliás cukorral, porcukorral a sütőmargarint elkeverjük. Ezután adjuk hozzá a kakaóport és ezzel is összekeverjük. Amikor a krém elkészült és a puding kellően kihűlt, összekeverjük őket. Ezt a kapott masszát kenjük a tortába, és az oldalát is megkenjük vele. Ismét a hűtőbe tesszük megdermedni. A tetejére megolvasztjuk a csokit az olajjal. Bevonjuk vele a tortát, hűtőbe tesszük megint. Amennyiben maradt a krémből ( jó, ha marad ) erre a csokimázra teszünk rá.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu