Sztrapacska-szalonnás,juhtúrós

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
60 dkg reszelt burgonya

2 db tojás
30 dkg liszt
szalonna
tejföl
juhtúró


Elkészítés:
A burgonyát a hámozás után lereszeljük. Adunk hozzá lisztet, tojást, sót. Galuska keménységű tésztát keverünk belőle. Enyhén sós vízbe szaggatjuk őket. Akkor jó amikor feljön a víz felszínére. A szalonnát felkockázzuk. Megsütjük jó alaposan. A szalonna zsírjában a sztrapacskát megforgatjuk. Utána rátesszük a juhtúrót és ezzel is összekeverjük. A tetejére szórjuk a sült szalonnát. Jó sok tejfölt teszünk rá.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu