Sztrapacska-szalonnás,juhtúrós
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
60 dkg reszelt burgonya
só
2 db tojás
30 dkg liszt
szalonna
tejföl
juhtúró
Elkészítés:
A burgonyát a hámozás után lereszeljük. Adunk hozzá lisztet, tojást, sót. Galuska keménységű tésztát keverünk belőle. Enyhén sós vízbe szaggatjuk őket. Akkor jó amikor feljön a víz felszínére. A szalonnát felkockázzuk. Megsütjük jó alaposan. A szalonna zsírjában a sztrapacskát megforgatjuk. Utána rátesszük a juhtúrót és ezzel is összekeverjük. A tetejére szórjuk a sült szalonnát.
Jó sok tejfölt teszünk rá.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu