Zserbo

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
50dkg liszt
1/2 cs.élesztő
2 dl tejföl
1.5 kocka rama
10 dkg koronás cukor
40 dkg dió
1/2 üveg barack lekvár
200 g tortabevonó



Elkészítés:
Az élesztőt elkeverem a tejfölben, a sütőmargarint belemorzsolom a lisztbe és hozzáadok 5dkg cukrot, az élesztős tejfölt összegyúrom. Majd 1-2 órán át a hűtőben pihentetem. Ezután a tésztát kiveszem, átgyúrom 3 egyenlő részre osztom fel és kinyújtom, sütőpapíros tepsibe teszem. Az első lapot megkenem baracklekvárral megszórom darált dióval és koronás kristálycukorral. Erre jön a következő tészta lekvár dió cukor végül tészta villával megszurkálom, a tetejét előmelegített sütőben 40 percig 180 fokon készre sütöm. Vízgőz fölött a csokit 1/2 ramaval felolvasztom és a zserbó tetején elkenem. Megdermedés után szeletelem:-)))


nagyon egyszerű és finom, Én a beiglit is ebből a tésztából készítem:-))

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu