Medvehagymás töltött gomba
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
5 levél medvehagyma
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl 1 tojás só
bors
petrezselyemzöld
1 evőkanál zsemlemorzsa 10 db gomba (csiperke)
Elkészítés:
A gombát a szokásos módon megtisztítjuk.( megmos, szárát levág ).
Üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. Ezután tesszük bele a gomba szárakat.
Amikor a gomba szára megpárolódott hozzáadjuk:az apróra vágott medvehagymát, petrezselymet. Pár percig így pároljuk, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát is.
Megtöltjük a gombafejeket .Kivajazott, hőálló tálba tesszük.
A tojássárgáját elkeverjük a tejfölben és ráöntjük a gombákra. Előmelegített sütőben sütjük kb. 180 fokon sütjük kb. 20 percig.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu