Rakott kelbimbó

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg kelbimbó
0.5 kg darált hús
rizs
1 fej hagyma
1 ek pirospaprika
0.5 kk őrölt bors
őrölt kömény
só 0.5 l tejföl
20 dkg sajt 5 ek zsír


Elkészítés:
Sós vízben a kelbimbót megfőzzük. ( ropogósra ). A rizst is megfőzzük hagyományos módon. Felkockázzuk a hagymát, és zsíron megdinszteljük. Ezután felöntjük vízzel és hagyjuk hagy fője el a levet. Mehetnek bele a fűszerek és a darált hús. ( só, bors, kömény ).Ismét felöntjük vízzel. Addig főzzük amíg a hús meg nem puhul és a lé el nem fő. Hozzáadjuk a már készre főzött rizsát. A tepsi alját megrakjuk a kelbimbóval ( előtte félbevághatjuk ), sózzuk és erre megy rá a rizses húsos keverék. Erre is teszünk még egy sor kelbimbót. Tetejére tejföl és sajt. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 30 percig sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu