Farsangifánk

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
0.5 kg liszt
l tojás
pici só
5 dkg porcukor
5 dkg olvasztott vaj
5 dkg élesztő
kb. 2 dl langyos tej


Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben megkelesztjük, majd a hozzávalókból könnyen gyúrható lágy tésztát dagasztunk. Az olvasztott vajat apránként adjuk hozzá. A tésztát kb. 30-40 percig kelesztjük letakarva. Ezek után a gyúrótáblán kb. l ujjnyi vastag kinyujtjuk és fánk szaggatóval kiszaggatjuk, ott is kelesztjük egy kicsit, majd forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Porcukorral meghintve, ill. barack lekvárral tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu