Burgonyás pogácsa másképp

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1.5 kg burgonya
45-50 dkg rétesliszt
(attól függően milyen lisztes a burgonya ) 3 ek búzadara
2 kk. só
2 egész tojás
3-4 ek olaj vagy zsír
kb. 25 dkg darált töpörtyű


Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. Miután kihűlt elkeverjük a liszttel, zsiradékkal, darával, és a tojással összegyúrjuk. Henger alakúra formázzuk majd 3-4 egyenlő részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk ,megkenjük a darált töpörtyűvel meg sózzuk és feltekerjük mint a kalácsot,kicsit ellapítjuk és zsiradékkal kikent .tepsibe tesszük. Ha már mind a 3-4 rúd a tepsibe van kb. 5 cm-es darabokra felvágjuk,megkenjük zsiradékkal és előmelegitett sütőben 180 fokon világos barnára sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu