Máglyarakás

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
8 alma
őrölt fahéj
15 dkg margarin
10 kifli vagy zsemle(megmaradt kalács is finom hozzá)
1 l tej
4 tojás
25 dkg porcukor
2 cs. van. cukor
dió
lekvár


Elkészítés:
Az almákat vékonyan felszeleteljük, fahéjjal megszórjuk és margarinon megpároljuk. Felkockázzuk a zsemlét,kiflit,kalácsot és egy mély tálba rakjuk. A tejet felforraljuk, a tojások sárgáját a fele cukorral, a van. cukorral és a margarinnal összekeverjük, a forró tejbe belekeverjük és rálocsoljuk a zsemlére. Egy tepsit kikenünk margarinnal, zsemlemorzsával megszórjuk, a pékáru felét belerakjuk, ráterítjük az almákat és a maradék pékáruval beborítjuk. Lekvárt kevés vízzel elkeverünk, ezzel megkenjük a tetejét, sütőben 180 fokon 30 percig sütjük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, belekeverünk kb. 2 ek. lekvárt, rákenjük és visszatoljuk a sütőbe, hogy a hab kicsit rászáradjon.

A tojássárgájához hozzátettem mind a 25 dkg cukrot, mert a felvert habba inkább 3 evőkanálnyi lekvárt raktam.

30 perc sütés után rákentem a tojásfehérje habot és 1 kis szint adtam neki.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu