Almás krémes

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A tészta
6 db tojás
2 cs. vaníliás pudingpor
2 cs. csokis pudingpor
2 kk. sütőpor
20 dkg kristálycukor

A krém
6 db alma
9 dl tej
4 cs. vaníliás pudingpor
20 dkg porcukor
20 dkg sütőmargarin
reszelt citromhéj
1-2 kk. citromlé
A máz
4 cl víz
3 dkg porcukor
5 dkg sütőmargarin
5 dkg kakaópor


Elkészítés:
Kemény habbá verünk fel 3 darab tojás fehérjét. 11 dkg kristálycukrot folyamatosan, kevergetés közben adagoljuk hozzá. Ezután adjuk hozzá a tojássárgáját, 2 darab kakaós pudingport, 1 kk. sütőport. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 5 percig sütjük. Ezzel a módszerrel készül el a vaníliás lap is. Megvárjuk míg kihűl. 10 dkg porcukorral habosra keverjük a sütőmargarint. Ezután adjuk hozzá a lereszelt citrom héját, esetleg még citromlevet is. Pépesre pároljuk a lereszelt almát. Ezt is hagyjuk kihűlni. Tejjel sűrűre főzzük a 4 csomag pudingport. Hideg vízbe tesszük a pudingos edéynt és állandó kevergetés mellett hagyjuk hagy hűljön ki. Majd a sütőmargarinhoz hozzáadjuk az almapürét, a pudingot. Robotgéppel esetleg aki akarja még habosíthatja is. Összeállítás: Először a kakaós lap, rá mehet a krém, majd a tetejére a sárga lap megy. A sárga lap tetejére megy a csokimáz...




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu