Pikáns répatorta mazsolakerülőknek
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
4 tojás
1.5 bögre liszt (egyik fele rozsliszt-másik fele rétesliszt)
1 bögre olivaolaj
1 bögre méz
2 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 teáskanál szerecsendió
fél teáskanál cayenne bors
1 teáskanál só
1 citrom héja és leve
25-30 dkg dió - mandula - kesudió - mogyoró keveréke mozsárban összetörve (egyik felét nagyobb darabokra törjük/daráljuk - másik felét egészen finomra
hogy a tésztában elkeveredjen)
10 dkg aszalt szilva apróbb darabokra vágva
50 dkg sárgarépa reszelve
kevés zsemlemorzsa
Icing hozzávalók:
fél citrom leve
10 dkg natúr krémsajt (mascarpone)
1 vaníliás cukor
5 dkg teavaj
12 dkg porcukor
Elkészítés:
Sütőt előmelegítjük 175 fokra.
Egy tálban lisztet, sót, fűszereket, sütőport összekeverjük.
Másik tálban tojásokat, olajat, cukrot összekeverjük (keverőgéppel).
A lisztet és tojásos keveréket fakanállal egybekeverjük. Ebbe a masszába rakjuk a diót, aszalt szilvát és a reszelt répát. Az egészet kiolajozott, morzsával kiszórt tortaformába öntjük, 50-55 percig sütjük. Akkor jó, ha a tetejét megnyomva rugalmasnak tűnik a tészta.
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
Az icing hozzávalóit jól kikeverjük, és a teljesen kihűlt tortára simítjuk.
Dermedni hagyjuk.
Nagyon jó szórakozást kívánunk hozzá!
A Szondi Étkezde Csapata
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu