Túrókocka
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
Készíthetünk mi is piskóta tésztát de jó a bolti piskóta tortalap is
4 ev.l zselatin
3 dl víz
4 ev. cukor
25 dkg túró
6 ev. porcukor
2 db citrom kicsvart leve
5 dl tej
1 csomag vanília pudingpor
2 dl habtejszín
Tetejére
gyümölcs vagy befőtt
1 csomag tortazselé
Elkészítés:
Zselatin készítése:
Vízzel simára keverjük el a zselatint. Amikor ezzel megvagyunk hozzáadjuk a cukrot. Felforraljuk. Hagyjuk hűlni addig amíg langyos nem lesz.
A zselatinnal összekeverjük:túró, cukor, citromlé. A pudingot megfőzzük. Hagyjuk kihűlni, csak így adjuk hozzá a túróhoz. A habtejszínt kemény habbá verjük fel. Ezt is hozzáadjuk ( óvatosan )
Ezt a túrótölteléket simítjuk rá a piskótalapra. Hűtőbe tesszük. Amikor jól megdermedt tehetünk rá gyümölcsöket ( befőttet ), így vonjuk be a tetejét tortazselével.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu