Gesztenyekrémleves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
50 dkg héjasgesztenye
2 evőkanál liszt
l tojássárgája
5 dkg vaj
2 dl tejszin
1 dl édes fehérbor
4 dkg cukor



Elkészítés:
A gesztenyét megfőzzük, majd megpucoljuk, és burgonyanyomón áttörjük. Lábosba tesszük és vajat adunk hozzá, és 2 percig pirítjuk. Meghintjük liszttel és tovább kevergetjük, majd felöntjük borral és l pohár vízzel. Cukrot adunk hozzá és felforraljuk, majd tojássárgájával elkevert tejszinnel sűritjük. Ízlés szerint őrölt fahéjjal füszerezzük. Csészékben tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu