Almás párna

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
80 dkg liszt
csipet só
200 dkg cukor
2 dl tej
élesztő
tejföl
2 db tojás
Töltelék
2 kg alma
fahéj
cukor
1 vanília cukor


Elkészítés:
Bedagasztjuk a tészta hozzávalóit ( nem kell megkeleszteni ).A lereszelt almát megpároljuk. Adunk hozzá párolás közben: cukrot, fahéjat, vanília cukrot. Mikor kész félretesszük hagy hűljön ki. A tésztát kinyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Almát töltünk bele. Félbehajtjuk és villával lenyomkodjuk. Miután tepsibe raktuk tojással megkenjük a tetejét...




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu