Birsalmás lepény

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
30 dkg vaj
50 dkg liszt
4 tojássárgája
1 csésze hideg víz
késhegynyi só
1 ek. cukor
1 kg birs
50 dkg cukor
1 citrom leve
darabka vanília
10 dkg vagdalt dió
10 dkg kristálycukor
4 tojásfehérje.


Elkészítés:
A vajat, lisztet elmorzsoljuk, beledolgozzuk a tojások sárgáját, sót, cukrot és vízzel simára gyúrjuk. Kettéosztva pihentetjük. A birset hámozatlanul felszeleteljük, kevés vízben puhára főzzük. Szitán áttörjük. Felfőzzük cukorral és vaníliával. Levesszük a tűzről, és citromlével ízesítjük. Hozzákeverjük a tojáshab felét. A tészta felével kibéleljük a kikent tepsit, rásimítjuk a birspürét, rátesszük a másik tésztát. Erre a tojáshab másik felét, rászórjuk a cukorral elkevert diót, és lassú tűznél sütjük pirosra. Kihűlve vágjuk csak fel, hosszúkás szeletekre.


Nagyon finom desszert.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu