Hideg birsalmaleves
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
50 dkg birsalma
1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
őrölt fahéj
őrölt gyömbér
1 dl tejszín
1 teáskanál liszt
só
cukor
ízlés szerint
Elkészítés:
A birsalmát meghámozom és kicsumázom, majd vékony gerezdekre vágom. 8 dl vízbe beleteszem, beleszórom a fűszereket, és csipetnyi sóval, cukorral puhára főzöm. A tejszínbe belekeverem a lisztet, és a forrásban levő levest besűrítem vele. Felforralom és hagyom kihűlni. Hűtőszekrényben jól lehűtöm, és csészékben kínálom.
Aromás, fanyar leves.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu