Hideg birsalmaleves

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
50 dkg birsalma
1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
őrölt fahéj
őrölt gyömbér
1 dl tejszín
1 teáskanál liszt

cukor
ízlés szerint


Elkészítés:
A birsalmát meghámozom és kicsumázom, majd vékony gerezdekre vágom. 8 dl vízbe beleteszem, beleszórom a fűszereket, és csipetnyi sóval, cukorral puhára főzöm. A tejszínbe belekeverem a lisztet, és a forrásban levő levest besűrítem vele. Felforralom és hagyom kihűlni. Hűtőszekrényben jól lehűtöm, és csészékben kínálom.


Aromás, fanyar leves.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu