Gombócos savanyú káposzta

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1.5 darált sertéshús
füstölt hús darabokra vágva
10 dkg rizs
2 tojás
1 nagyobb vöröshagyma apróra vágva
6 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál őrölt édes pirospaprika
őrölt bors
5 mokkáskanál só
őrölt kömény
1 púpos evőkanál liszt
2 kg savanyúkáposzta
5 dl paradicsomlé
fűszerek
egész feketebors
babérlevél
kevés köménymag


Elkészítés:
Összedolgozzuk a gombóc hozzávalóit,a végén beleforgatjuk az 1 kanál lisztet.Ezután a fazékba rétegesen pakolunk: káposzta,gombócok,füstölt hús és így tovább míg el nem fogy,a tetejére káposzta kerüljön.Ráöntjük a káposzta levét,paradicsomlét és annyi vizet,hogy ellepje.Belerakjuk a fűszereket és kb 1,5 óra alatt megfőzzük.Tejföllel tálaljuk.Nagyon finom!




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu