Praktikák - Online szakácskönyv
Praktika címe: Hogyan legyen habos a piskótaRövid leírás:A piskóta sütése minden háziasszony vagy házi szakács:)) egyik rémálma. A nagymamák fortélyai a legf...
leírás Praktika címe: Ha megmarad az éleztő, mit tegyünk vele...?Rövid leírás:Ha sütéskor nem használjuk fel az összes élesztőt eltarthatjuk pár napon keresztül, ha kis pohárba b...
leírás Praktika címe: Ha elsóztuk az ételtRövid leírás:Például a főzelék túlságosan sós lett, azt enyhíthetjük ízét néhány evőkanál tejjel.Amennyiben nem j...
leírás Praktika címe: Dió törése könnyedénRövid leírás:Ha egy éjszakán át sós vízben áztatjuk a héjas diót, akkor másnap úgy törhetjük fel a diónkat, hogy ...
leírás Praktika címe: Fejes saláta felfrissítéseRövid leírás:A fejes saláta nem tárolható el sokáig, és így egy kissé megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szelet...
leírás Praktika címe: Sovány húsok sütéseRövid leírás:A sovány húsokat mielőtt bepaníroznánk kenjük meg olajjal, és így sütés közben nem száradnak ki....
leírás Praktika címe: A petrezselyem főzéskorRövid leírás:A petrezselymet mindig a főzés végén adjuk az ételeinkhez, mert így megtartja értékes tápanyagait....
leírás Praktika címe: Másnapos kenyérRövid leírás:Ha a másnapos kenyeret párpercre nedves konyharuhába csavarod, ezután előmelegített sütőbe teszed kb...
leírás Praktika címe: A citrom héja...Rövid leírás:A jól megmosott citrom héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edényb...
leírás Praktika címe: Banán frisessége tovább tartsonRövid leírás:A banán tovább friss marad, ha a szárát háztartási fóliába csomagolod....
leírás Praktika címe: Hagymaszag eltüntetéseRövid leírás:Ha főzés után a konyhát hagymaszag árasztja el, akkor tegyünk pár szem szegfűszeget ecetes vízbe, és...
leírás Praktika címe: Kedvenc sajtjaid fűszerezéseRövid leírás:Lágy sajtra szórj: oregánót, tárkonyt, vagy rozmaringot
Kemény sajtra szórj:egy kis majoranná...
leírás Praktika címe: Réteslap ne legyen törékenyRövid leírás:A száraz réteslap nem lesz törékeny, ha nedves konyharuhával borítjuk be egy időre....
leírás Praktika címe: Csokoládébevonatos sütik vágásaRövid leírás:Forró vízbe mártott késse szebben tudjuk vágni a csokoládébevonatos süteményeket....
leírás Praktika címe: Rizs főzési tanácsRövid leírás:Egy bögre rizshez mindig két bögre vizet adjunk hozzá....
leírás Praktika címe: Savómentes aludtejRövid leírás:Igazán finom savómentes aludttejet lehet késziteni jó minőségü 1 l tejből úgy, hogy a tejet felforra...
leírás Praktika címe: Házi ropi borhoz...Rövid leírás:Ropit magunk is készíthetünk. Ha félbarna kenyérdarabokat aranysárgára pirítunk a sütőben, fokhagymá...
leírás Praktika címe: Főzött tojást meghámozniRövid leírás:Könnyebb meghámozni a kemény tojást, ha enyhén sós vízben főzöd, vagy főzés után azonnal hideg vizet...
leírás Praktika címe: A megkeményedett sajtRövid leírás:Ha megkeményedett a sajt, puhítsd meg tejben. Ezután reszeld le, remek lesz például melegszendvicsek...
leírás Praktika címe: Puha sajt reszeléseRövid leírás:Ha puha sajtot veszel, és szeretnéd lereszelni, előtte dugd pár percre a mélyhűtőbe. Könnyebben bold...
leírás Praktika címe: Tej forralása...Rövid leírás:A tejen forralás után sem képződik hártya, ha nyersen kevés cukrot teszel bele, állandó kevergetés m...
leírás Praktika címe: Zöldségek fözővizeRövid leírás:A zöldségek főzővizét ne öntsd ki (sok értékes tápanyag és vitamin található benne). Felhasználhatod...
leírás Praktika címe: Fánk tészta trükkRövid leírás:Ha a fánk tésztájába víz helyett sört vagy szódavizet teszel, rendkívül laza és könnyű lesz....
leírás Sütést, főzést segítő praktika beküldése...