Rövid leírás: A piskóta sütése minden háziasszony vagy házi szakács:)) egyik rémálma. A nagymamák fortélyai a legfontosabbak, amik igazán segíteni tudnak. Nagyon fontos, hogy minden piskóta sütésnél használjunk sütőpapírt. A piskótasütésnél a legfontosabb viszont a tojásfehérjéből vert kemény hab. Fontos, hogy amikor a tojásokat kettéválasztjuk akkor a tojásfehérjébe ne kerüljön tojáshéj és tojássárgája. A kemény habhoz még nemcsak a tiszta tojásfehérje a fontos, hanem még a pici só és a rengeteg türelem. AA következő alapszabály a keverés. Lazán szabad hozzákeverni a masszába a habot, és ügyelni kell rá nehogy összetörjön. Nem szabad kutyulni a piskótatésztát, hanem a könnyű, félköríves forgatással lehet elérni a megfelelő állagot. Az utolsó szabály, hogy a sütés során nem szabad a sütő ajtaját nyitogatni. Ekkor "megfázhat" a tészta sütés közben, és így nem fog sikerülni a piskóta, vagyis hát "lapos" marad. Akkor sült meg a piskótatészta amikor már nem ragad a hústűre a tészta. Ezt hívják "tűpróbának".Amikor már készre sült akkor az ajtót kicsit résnyire kinyitva további fél órára hagyjuk pihenni. Ez után már lehet szeletelni a finom piskóta tésztánkat.