Az élesztő a gombák egy csoprtjához tartozó gyűjtőfogalom. Az élesztő maga egy élő organizmus. Az élesztő a kelesztés alatt gázok keletkeznek és ennek hatásár "emeli" meg a kelesztendő tésztát.Ha tésztához használjuk az élesztőt valamilyen folyadékban kell keleszteni.Például tej, vagy víz.Fontos, hogy nem lehet túl hideg vagy túl meleg. ( 36 fokon a legjobb ).Frissen és szárított formában kapaható.
Elkészítési idő:60 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:60 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:45 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:45 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:90 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:60 perc
Nehézségi foka:közepesen nehéz
Elkészítési idő:60 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:60 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:60 perc
Nehézségi foka:közepesen nehéz
Elkészítési idő:75 perc
Nehézségi foka:közepesen nehéz
Elkészítési idő:60 perc
Nehézségi foka:közepesen nehéz