A paradicsom bármilyen meglepő a burgonyák családjába tartozik.Dél- és Közép-Amerikában őshonos növény.A magyar paradicsom szó a "paradicsomalma" szóból alakult ki. A legnagyobb mennyiségben a C vitamin meg található benne, de A, B
1, B
2 vitamin is.A paradicsomot fogyasztják nyersen, aszalványként, savanyúságnak(
zöld paradicsom télen kiváló pörköltökhöz ), levesnek,mártásnak vagy kipaszírozva is.A zöld paradicsom fogyasztása csak savanyúságként javasolt fogyasztani, mert egyébként veszélyes is lehet.A gyümölcsök legtöbbje nyersen tartalmazza a legtöbb vitamint, a paradicsom pont ellenkezőleg. Inkább főzve mert a paradicsomban található likopin könnyeben tud felszabadulni a növényi rostok közül.
Elkészítési idő:több másfél óránál
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:több másfél óránál
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:60 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:30 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:30 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:60 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:45 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:60 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:több másfél óránál
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:60 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:60 perc
Nehézségi foka:egyszerű
Elkészítési idő:90 perc
Nehézségi foka:közepesen nehéz