Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Medvehagymás lángos hozzávalók:
40 dkg liszt 4 ek darált medvehagyma
3 dkg élesztő
2 db főtt burgonya
1 evőkanál olaj só
langyos tej olaj - a sütéshez
Medvehagymás lángos elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben megkelesztjük a krumplit megfőzzük és áttörjük. Ezek után a hozzávalókat összedolgozzuk úgy, hogy keményebb galuskatésztának megfelelő tésztát készitünk. Jól kidolgozzuk és utána kb. 1 órát pihentetjük. Ha a tészta jól megkelt akkor kb. tenyérnyi darabokra, vékonyra kihúzzuk és forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Tejföllel, vagy reszelt sajttal tálaljuk.
A receptet ennyiszer mentették el:3 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés