Elkészítési idő: 90 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Görög kétszersült hozzávalók:
1 ev. szezámmag 25 dkg apróra vágott dióbél 100 dkg liszt
1 teáskanál van.cukor 3 teáskanál sütőpor
6 darab tojás 2 és fél dl étolaj 40 dkg kristálycukor só őrölt ánizs
Görög kétszersült elkészítése:
5 darab tojást felverünk.Összekeverjük a sót a lisztel és a sütőporral.Ezután adjuk hozzá a cukrot, olajat, a felvert tojást, van.cukrot és az ánizst. Összegyúrjuk.
A tésztát két felé osztjuk. Egyik felét vékonyra nyújtjuk ki. Szórunk rá diót. Így tekerjük fel jó szorosan. A másik felével is így teszünk. Amikor a tepsibe tesszük őket a tetejüket tojással kenjük meg. Előmelegített sütőben kb. 175 fokon kb. fél óráig sütjük.
Hagyjuk kissé kisülni, majd szeletekre vágjuk fel. A szeleteket kb. még egy negyed órát sütjük tovább. Akkor jó már amikor a teteje kezd megpirulni.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés