Elkészítési idő: 90 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Bécsi perec ( barna perec ) hozzávalók:
0.5 kg liszt 1.5 dl víz 4 dkg élesztő 1 tk só
1 tk cukor 2 ek vaj 1 tk szódabikarbóna 1 l víz
Bécsi perec ( barna perec ) elkészítése:
1,5 dl vízben cukorral hagyjuk felfutni az élesztőt. Összekeverjük:só, vaj. Ezzel keverjük el a felfutott élesztőt. Addig gyúrjuk amíg a tészta kemény nem lesz.
Feldaraboljuk és egyenként sodorjuk őket hosszúra.
Formázzunk belőle perecet. A sodráshoz nem szabad használni lisztet!
Ezután konyharuhával letakarjuk és hagyjuk pihenni kb. egy negyed órát.
szódabikarbónát adunk az 1 liter vízhez és így forraljuk fel.
A pereceket ebbe mártogatjuk bele kb. fél percig. Innen tesszük tepsibe őket és hagyjuk hűvös helyen pihenni kb. egy fél órát.
Előmelegített sütőben sütjük ( kb 200 fokon ) kb. egy negyed óra alatt.
Még sütő melegen kenjük meg őket vízzel.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés