Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Eperfagyi hozzávalók:
3 darab tojás
2.5 dl tej
5 dl tejszín
15 dkg cukor 25 dkg eper 1 csomag van.cukor 1 só
Eperfagyi elkészítése:
A tojásokat válasszuk 2 felé. Egy kevés cukorral az epret pürésítjük. A tejet, a sót, a maradék cukorral és a tojássárgákat simára kikeverjük. Kicsit megmelegítjük. ( nem szabad forralni ).Amikor kész hűtőbe tesszük néhány órára pihenni. A tejszínhez van.cukrot adunk, és habbá verjük. Ezt adjuk hozzá az kihűlt tojássárgákhoz. Ezután keverjük bele az eperpürét. Ezután mélyhűtőbe tesszük. Jó pár órát bent hagyjuk és utána habverővel jól felverjük. Ezt negyedóránként ismételjük meg úgy 3-4-szer.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés