Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Magos bagett hozzávalók:
50 dkg liszt 1 csg instant élesztő 5 ek olívaolaj 2-3 dl langyos víz 3-4 evőkanálnyi mag (lenmag szezámmag ízlés szerint) 1 ek só 1 ek cukor
Magos bagett elkészítése:
A hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk, meleg helyen 2 órát kelni hagyjuk. 1 nagy, vagy 2 kisebb bagettet formázunk belőle, tetejét bevagdossuk, és legalább 1 órát kelesztjük. Forró sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.
Megjegyzés: ízlés szerint formázhatunk belőle kisebb kifliket, zsemlét is.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés